Hää! Huijasimpas! Tämä on epävirallisesti Käsityöläisolut vol. VII, mutta tässä samalla vietetään kirjoittajan syntymäpäivää. Lura sopi suuren pullokokonsa vuoksi tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Mielenkiintoisen oluesta tekee myös se, että Lura on Suomalaisen ja Italialaisen pienpanimon yhteistyön hedelmä jossa on kotimaista katajaa ja sardinialaista Myrttiä.
Lura on hassusti sahtityylinen olut ja panemiseen on käytetty ihan tuikitavallista leivinhiivaa. Suodattamattomuus ja pullokypsytys tuovat myös oman säväyksensä makumaailmaan. Maussa yhdistyy sitruksisuus, vahva hapokkuus ja häilyvä ruis. Kataja ei itseasiassa tule kovin vahvasti esiin heti juotaessa, vaan se hypähtää kielelle vasta ns. jälkimainingeilla ratsastaen.
Ruokasuosituksena pullossa lukee kuivattu poronsydän. Sellaisia herkkuja ei nyt tähän hätään löytynyt, joten palvikinkulla ja salaatilla päällystetty karjalanpiirakka saa kelvata. Toimiihan se näinkin.
Lura on kokonaisuutena varsin erikoinen tapaus. Päämakuina hapokkuus ja hiiva. Sahdin kanssa tällä ei taida ollakaan muuta yhteistä kuin leivinhiivan käyttö panemisprosessissa. Helppo olut, mukavan raikas ja helppo juotava. Makuun olisi ehkä saanut lisäpotkua jos Luran olisi antanut jatkaa pullokypsymistään johonkin vuoteen 2017 asti.
Pohjahiivat tarjoaa olutvertailua ja -maisteluita tasaisen epätasaisesti. Pääasiallinen kirjoittaja on kiero savolainen, mutta blogin päämajana on tällä hetkellä Nääsville, eli Manse.
Maukkaimmat maistelut
-
Extemporemaisen pääkaupunkireissun jälkeen on taas hyvä rauhoittua maistelemaan olusia. Tällä kertaa käteen pasahtaa ja lasiin lorahtaa Saim...
-
Vaput on jo viime viikonlopun kauraa ja pahimmista vapinoista on jo toivuttu, toivottavasti. Kuten lupasin, palaan tänään keskiviikkona olue...
lauantai 5. maaliskuuta 2016
Synttärispecial: Kallio Artisan Brewery & Birra Amiata Lura
Tunnisteet:
Alkon käsityöläisoluet,
Birra Amiata,
Kallio Artisan Brewery,
Lura,
maistelu,
olut,
suodattamaton
Sijainti:
74340 Sukeva, Finland
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti